Mateo Poljak osvojio azijsku Ligu prvaka

Nogomet 03. stu 201408:48 > 08:50
Izvor: REUTERS/Faisal Al Nasser

Svi smo s ponosom u svibnju gledali kako Luka Modrić u Lisabonu ljubi i nosi veliki pehar pobjednika Uefine Lige prvaka. No, nije Modrić jedini Hrvat s takvim uspjehom ove godine jer u subotu isto je za rukom pošlo i velikoj koloniji nogometaša hrvatskog porijekla, ali jednom 'autentičnom', Mateu Poljaku

Naime, Western Sydney Wanderers u subotu je u Saudijskoj Arabiji igrao uzvrat azijske Lige prvaka protiv Al Hilala, kluba u kojem je prošle godine radio i naš Zlatko Dalić. Odigrali su igrači Tonyja Popovicha 0:0, a sedam dana prije na svom su stadionu u Parramatti, dijelu zapadnog Sydneyja, slavili sa 1:0.

Strijelac tog jedinog gola bio je Tomi Jurić, nogometaš koji je 2011. i 2012. godine nosio dresove zaprešičkog Intera i Lokomotive, ali 2012. vratio se u Adelaide, odnosno kasnije u WSW.

Osim spomenutog dvojca, trenera i strijelca Jurića, u WSW-u igraju još Ante Čović (koji se pokušao izboriti za vratsko mjesto u Dinamu), Matthew Špiranović, Antony Gole i Brendon Šentalab ali i zagrebački dečko Mateo Poljak, koji je u Australiju stigao 2012. godine, kada su svoj nogometni kruh u toj nogometno egzotičnoj zemlji zarađivali i Dino Kresinger, Kruno Lovrek ali i veliki Alessandro del Piero.

No, njih su se trojica ipak povukla iz Australije, dok je Poljak ostao u Sydneyju i očito nije pogriješio jer osvojiti azijsku Ligu prvaka velika je stvar. Tim prije, što u završnicu tog natjecanja dolaze bogati klubovi iz Kine, Japana, Južne Koreje, ali i araspkog svijeta.