Navijači Cityja će zviždati himni Lige prvaka

Nogomet 04. stu 201419:51 > 19:51
Getty images by Shaun Botterill

Navijačka grupa Manchester Cityja zatražila je od ostalih navijača koji će na stadionu gledati utakmicu protiv CSKA da okrenu leđa i zvižde himni Lige prvaka.

Nogometaši Manchester Cityja večeras od 20.45 na svom stadionu igraju protiv CSKA iz Moskve, utakmicu četvrtog kola Grupe E u Ligi prvaka.

Kako su prenijeli britanski mediji, “Grupa 1984” zatražila je od navijača na stadionu Itihad da okrenu leđa i zvižde himni Lige prvaka jer ih Europska nogometna unija (UEFA) “loše tretira”.

Navijači su nezadovoljni jer nisu uživo mogli gledati utakmicu u Moskvi, u prošlom kolu, zbog suspenzije stadiona CSKA. UEFA je kaznila ruski klub zbog rasističkog ponašanja navijača.

Engleski navijači su pirije objavljivanja kazne već napravili plan putovanja za utakmicu koja je odigrana 21. listopada u Moskvi. Njima je bio zabranjen ulaz na stadion, a ljuti su jer je na tribinama ipak bilo oko 300 navijača ruskog sastava, koji su ušli na novinarske akreditacije ili sponzorske ulaznice.

UEFA je tada priopćila da nisu prekršena pravila, ali “Grupa 1894” nije zadovoljna tim objašnjenjem, pogotovo jer im troškovi puta neće biti nadoknađeni.

“Puno navijača otputovalo je u Moskvu. Potrošili su dosta novaca na avionske karte, vize i smeštaj i nisu ih pustili na stadion, a onda smo vidjeli da je utakmicu gledalo nekoliko stotina ruskih navijača. Mislimo da nemamo dobar tretman kod UEFE”, navodi se u priopćenju navijačke grupe.

Tu ideju podržali su navijači Bayerna, koji su bili u istoj situaciji u rujnu, kada je susret sa CSKA igran bez publike. Takav protest bit će iskazan i na utakmici Cityja i Bajerna krajem mjeseca.