Slovenija želi s Hrvatskom i Italijom domaćinstvo EI

Ostali sportovi 15. tra 201616:47 > 16:50
N1

Slovenija želi kandidirati za domaćinstvo Europskih igara zajedno s Hrvatskom i Italijom, izjavio je predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora (OKS) Bogdan Gabrovec tijekom susreta s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasa Bacha u Ljubljani.

“Nije nikakva tajna da ćemo kandidirati za ljetni olimpijski festival mladih, a zajedno s Hrvatskom i Italijom i za domaćinstvo Europskih igara”, rekao je Bogdan Gabrovec u izjavi za slovensku agenciju STA.

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nije bilo moguće odmah dobiti potvrdu ove vijesti. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša bio je nedostupan za komentar zbog boravka u inozemstvu, a glavni tajnik Josip Čop nije upoznat sa spomenutom inicijativom.

“Na posljednjem sastanku europskih nacionalnih olimpijskih odbora bilo je rečeno da je najizgledniji kandidat za organizaciju sljedećih Europskih igara Rusija”, dodao je Čop.

Premijerno izdanje Europskih igara održano je prošle godine u azerbajdžanskom Bakuu, a domaćin drugog izdanja 2019. godine trebala je biti Nizozemska. Međutim, nizozemska vlada nije podržala taj projekt pa je krenula potraga za novim domaćinom koji još nije određen.