Zettel: Ovakva Shiffrin je nepobjediva

Ostali sportovi 04. sij 201516:58 > 17:01
Izvor: Ronald Gorsic / CROPIX

Austrijanka Kathrin Zettel spojila je dvije odlične vožnje i opet je, po treći put u Zagrebu, to bilo dovoljno samo za drugo mjesto, jer je Amerikanka Mikaela Shiffrin bila razred za sebe.

Austrijska veteranka Kathrin Zettel u svom je desetom sljemenskom nastupu po treći put ostala na drugoj stubi pobjedničkog postolja. Kruna “Snježne kraljice” joj je opet pobjegla, ali Zettel je ovaj poraz dočekala s osmjehom.

“Bio je sunčan dan, perfektna, ledena staza, upravo onakva kakvu volim. Što je strmija i teža staza, meni je bolje. Imam problema s položenim stazama. Vrlo sam sretna drugim mjestom. Shiffrin u ovakvom izdanju je bila nepobjediva.” Ni Zettel nije mogla pronaći pravi razlog za ovakvu nadmoćnu predstavu mlade Amerikanke.

“Što je njena tajna? Ima dobar materijal, stabilna je, vjeruje u sebe. Mislim da niti ona sama ne zna što sve radi dobro”, rekla je Zettel. Ako Zettel uživa na Sljemenu, onda za Norvežanku Ninu Loeseth vrijedi konstatacija da joj nigdje u Svjetskom kupu nije bolje nego na Crvenom spustu. Ovdje je dosada imala svoja dva najbolja rezultata u Svjetskom kupu, četvrto i peto mjesto, a sada se po prvi put popela i na pobjedničko postolje, prvi put otkako je prije devet godina prvi put nastupila u skijaškoj eliti.

U prvoj je vožnji bila četvrta, a onda je u drugoj bila još bolja. Otkrila je i zašto. “Pogledala sam Mikaelu i vidjela da je nevjerojatno mirna. Inspirirala me da se i ja koncentriram samo na ono što trebam raditi, na svoje skijanje, a onda u cilju provjerim rezultat. Sve je ispalo savršeno. Nije moglo biti bolje. Norvežanke nisu imale skijašicu na pobjedničkom postolju od Soeldena 2002. kad je Andrine Flemmen podijelila pobjedu u veleslalomu s Tinom Maze. Nina Loeseth vjeruje da je ovo tek početak i njezinog uspona i uspona norveških skijašica.

“Tri smo u reprezentaciji i nismo loše. Nismo kao dečki, ali od njih sam puno naučila na zajedničkim ljetnim treninzima. Sjajno je vidjeti kako uvijek daju sve od sebe.” Nekada se govorilo o sestrama Loeseth, danas je u Svjetskom kupu ostala samo Nina. “Ostavljala sam jednu po jednu iza sebe. Uvijek sam mislila da mi je suđeno napraviti nešto u skijanju. Nisam željela odustati dok ne vidim što sve mogu ostvariti.” U Zagrebu je u nedjelju dobila potvrdu da joj je to bila jedna od najboljih životnih odluka.