Noka Serdarušić spreman zamijeniti Slavka Golužu

Ostali sportovi 04. velj 201510:13 > 10:15
Podijeli:
Izvor: Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Veliko trenersko rukometno ime, Zvonimir Noka Serdarušić, inače rođeni Mostarac, otvoreno najavljuje želju za sjesti na klupu Hrvatske rukometne vrste.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na netom završenom svjetskom prvenstvu zauzela je – skromno šesto mjesto koje se prema ždrijebu i igračkom kadru trebalo nadmašiti. Međutim, nije išlo i sada se čeka dubinska analiza. Jedino je pitanje tko će sjediti u komisiji i napraviti takvu analizu.

No dok se čeka odluka Zorana Gopca te Golužin izvještaj, navijači i mediji polako kombiniraju tko bi trebao preuzeti kormilo reprezentacije. I tako su se u anketi na tportal.hr-u istaknula dva kandidata, Lino Červar i Irfan Smajlagić.

Kao treći je u toj anketi Petar Metličić, a na četvrtom mjestu Zvonimir Serdarušić. Međutim, Noka Serdarušić, po mišljenju rukometnih stručnjaka, figurira kao prvi kandidat, a da se o njemu ozbiljno razmišlja, potvrdio je i Serdarušić koji je vrhunski radio u Njemačkoj.

Nakon godina i godina u Kielu, preuzeo je slovensku reprezentaciju, a posljednje vrijeme radi kao trener u francuskom Aixu.

‘Sa Zoranom Gopcem stalno razgovaram, ali nismo konkretno dogovorili da preuzmem hrvatsku reprezentaciju. Htio sam se u Hrvatsku vratiti još prošlo ljeto. Ovo se ljeto sigurno vraćam premda su mi u Aixu nudili novi ugovor. Reprezentacija? Otvoren sam za razgovore’, naglasio je Serdarušiću razgovoru za Večernji list.

Priznao je veliki trener kako utakmice hrvatske reprezentacije nije gledao previše, ali ono što je vidio – a to je dvoboj protiv Brazila – bilo je loše.

Inače, kada se spominje ime Zvonimira Serdarušića, nije isključivo da se u stručnom stožeru pojavi i bivši kapetan reprezentacije Petar Metličić, koji je i sâm rekao kako je za izborničku funkciju prerano, ali da bi volio sjediti uz nekoga.