Sve je spremno za dugoočekivanu utakmicu Hrvatske i Srbije

Ostali sportovi 12. sij 201812:22 > 12:25
Izvor: Ilustracija

Hrvatska rukometna reprezentacija zaigrat će danas protiv srpske reprezentacije u sklopu 1. kola A skupine Europskog prvenstva za rukometaše.

Hrvatska ne skriva da želi medalju i danas mora početi raditi na tome. Ulaznice za utakmicu koja će se odigrati večeras s početkom u 20:30 sati već su danima rasprodane pa se može očekivati pravi spektakl u splitskoj Spaladium areni.

Organizatori su otkrili da će se utakmica odigrati uz velike mjere sigurnosti te da se policija u velikom broju već nalazi u području oko Arene. U organizaciji utakmice je angažirano više od 250 volontera.

Posebna regulacija prometa

Posebna sigurnosna pravila i prometna regulacija vrijedit će u Splitu od 12. do 16. siječnja, tijekom odigravanja utakmica skupine A u sklopu Europskog rukometnog prvenstva.

Na dane odigravanja utakmica, za sve je gledatelje osigurana besplatna autobusna linija od HNK (vrh Marmontove ulice) do Spaladium arene s polascima u 17, 18 i 19 sati i povratkom po završetku posljednje utakmice. Parking za gledatelje osiguran je oko prstena gradskog stadiona “Poljud”, a cestovni će promet biti ograničen od odvojka Puta Supavla prema Spaladium areni te od križanja Puta Supavla i Zrinsko Frankopanske ulice prema Areni.

Gledatelji do svojega mjesta na tribini dolaze prolaskom kroz odgovarajući sektor naznačen na ulaznici.

Tijekom održavanja utakmica vrijedi nulta tolerancija na nasilje i diskriminaciju, a svi gledatelji dužni su proći sigurnosni pregled na ulazu u dvorani, dok im je zabranjen unos bilo kakvih predmeta kojima je moguće nekoga ozlijediti ili ometati tijek utakmice (staklena ambalaža, kišobrani, bilo kakva vrsta oružja i streljiva, pirotehnika, laseri, upaljači, itd.). U dvoranu je zabranjen ulaz i osobama pod utjecajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića i/ili opojnih droga. Zabranjeno je i unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekoga ozlijediti (dopuštene su zastave i transparenti veličine do 2×1 m bez koplja), kao i unošenje bilo kakvog znakovlja fašističke i rasističke prirode.

Prije utakmice između reprezentacije Hrvatske i Srbije u 18:15 sati je na rasporedu ona između Švedske i Islanda, također u Spaladium areni.