EP karate: Hrvatskoj nova medalja, bronca u katama

Ostali sportovi 22. ožu 201513:03 > 13:05
Izvor: EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Hrvatska karate reprezentacija stigla je do pete medalju na EP-u u Istanbulu, a osvojila ju je muška reprezentacija u katama u sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan.

Hrvatski karatisti su u dvoboju za brončano odličje svladali Rusiju s maksimalnih 5-0.

“Izuzetno sam sretan zbog ove medalje, jer znam što smo sve prošli u posljednja tri-četiri mjeseca. U posljednjih desetak godina, koliko radimo zajedno, nikad toliko problema s ozljedama, problemima svih vrsta i jako mi je drago što smo uspjeli”, rekao je izbornik hrvatske selekcije u katama Tihomir Grgić.

Ženska reprezentacija u sastavu Vlatka Kiuk, Petra Krivičić, Mihaela Petrović izgubila je susret za broncu od favorizirane Italije s 5-0.

Hrvatska je završila nastup na 50. EP-u s pet odličja. Zlato su osvojile djevojke ekipno (Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan predvođene izbornikom Dragutinom Galinom) i Maša Martinović (+68 kg). Srebrna je Ana Lenard (-61 kg), a osvajači bronce su Danil Domdjoni (-67 kg) te muška reprezentacija u katama.

Na EP-u u Istanbulu sudjelovalo je 495 natjecatelja iz 47 zemalja, a Hrvatska je prema broju i sjaju odličja među prvih pet.