Dijamantna liga Lausanne: Perković druga

Ostali sportovi 09. srp 201518:55 > 18:58
Izvor: Cropix/Goran Mehkek

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu "Dijamantne lige" u Lausanni s hicem od 67.06 metara.

Za Perković je ovo bio prvi poraz u “Dijamantnoj ligi” ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.

Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.

Nakon pet od sedam održanih natjecanja u “Dijamantnoj ligi” Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

Sljedeće natjecanje diskašice će imati za osam dana u Monte Carlu, a nakon toga slijedi još samo završica u Bruxellesu 11. rujna. U međuvremenu je na programu i Svjetsko prvenstvo u Pekingu (22-30. kolovoza) na kojemu će Perković braniti naslov osvojen u Moskvi prije dvije godine.

Od 19.15 u Lausanni će nastupiti još jedna hrvatska predstavnica, Ana Šimić u skoku u vis.

REZULTATI:

1. Yaimi Perez (Kuba) 67.13m

2. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 67.06

3. Denia Caballero (Kuba) 66.04