Nervozni Australci: I Kokkinakis u centru pažnje zbog svađe

Tenis 16. kol 201511:18 > 11:21
Izvor: REUTERS/Brandon Malone

Nakon što smo tijekom tjedna na izmaku svakodnevno pričali i pisali o ponašanju Nicka Kyrgiosa na terenu i izvan njega, i Thanasi Kokkinakis našao se prošle noći u središtu pažnje teniskog svijeta.

Ne zbog ponovljenih priča o njemu i djevojci Stana Wawrinke, već zbog njegovog ponašanja na terenu.

Tijekom meča kvalifikacija za Masters u Cincinnatiju u kojem je igrao protiv Ryana Harrisona događalo se mnogo toga.

Tijekom meča, Kokkinakis je inzistirao kod suca Lahyanija da ga je Harrison nazvao “p … om” iako Amerikanac tvrdi da je rekao “balavac”.

Lahyani je tijekom dvoboja koji je nakon tri seta dobio Kokkinakis kaznio Harrisona za nesportsko ponašanje, na što je mladi Australac prokomentirao:

“Ovo se odavno trebalo dogoditi.”

Bilo je tu i nekih prozivki na račun broja tetovaža koje Kokkinakis i Kyrgios imaju, i sve u svemu, vrlo malo ponašanja koje je za teniski teren s obje strane mreže.

Da se ne završi na tome, potrudila su se obojica igrača. Konstantno su provocirali jedan drugoga tijekom meča, a na kraju, kada su prišli mreži da se pozdrave, došlo je do rasprave i guranja, pa je Lahyani morao reagirati i da ih zajedno sa glavnim sucem turnira razdvoji.

Kokkinakis je tada rekao da ga je Harrison vrijeđao, a da on nije učinio ništa kako bi pokazao nepoštovanje.

Vidno iznervirani Amerikanac obratio se Lahyaniju rekavši da “ovu djecu treba kontrolirati dok je to još moguće inače će nastradati”, a Kokkinakisu je dobacio da je “u lošem društvu”, misleći naravno na njegovog suigrača iz Davis kup reprezentacije Nicka Kyrgiosa.

“On ima 19 godina, ako bi htio do kraja ući u okršaj, sredio bih ga. Wawrinka je trebao nokautirati Kyrgiosa, a ja sam trebao nokautirati malog “rekao je Harrison New York Timesu poslije meča.