Klasik iz Londona na SK: Đoković – Federer

Tenis 17. stu 201512:55 > 12:58
Izvor: Rob Carr/Getty Images Sport

Duel u "O2" areni počinje u 21 sat, dok u 15 sati šansu da ostanu u utrci za plasman u finale traže Kei Nishikori i Tomas Berdych.

ĐOKOVIĆ – FEDERER

Mnogi su očekivali da ovaj meč bude u trećem kolu, ali je ipak stavljen u drugo kolo završnog turnira u Londonu.

U ovaj meč, obojica ulaze poslije uvjerljivih pobjeda i očigledno puni samopouzdanja. Mnogi smatraju da je ovo i najava finala i da će možda čuvati neke adute u džepu, ali teško, ipak su oni preveliki igrači, ipak su naučeni pobjeđivati.

Federer je svladao Berdycha u prvom kolu, dok je Đoković prepustio samo dva gema Keiju Nishikoriju. Jasno je da, tko pobijedi u ovom meču, već ima osiguran plasman u polufinale i može malo kalkulirati u trećem meču.

Biće ovo njihov 43. duel i ovo je šansa za Đokoviča da povede, što bi mu moglo puno značiti na psihološkom planu. Ove godine, Federer je osvojio šest pehara, ukupno 88, dok Đoković ima 58 trofeja od čega 10 u 2015.

NISHIKORI – BERDYCH

Kei Nishikori i Tomas Berdych igraju meč za ostanak na završnom turniru sezone.

Na bilo kom drugom turniru, natjecanje bi za njih bilo već gotovo, ali ovdje nije. Mada, poraz u ovom meču bi značio kraj nada za prolaz u polufinale. Poraženom ostaje matematička nada da može nastaviti natjecanje i poslije trećeg kola.

Pitanje je samo u kakvom je stanju Nisikori. Njegova fizička sprema je gotovo stalno pod znakom pitanja, a nije baš najbolje izgledao protiv Đokovića. Protiv Berdycha ima skor od 3-1 i sigurno zna da Čehu nikako ne ide na ovom turniru.

Do sada, Nishikori je osvojio 10 titula u karijeri, od čega tri ove godine. Od tenisa je zaradio 10.7 milijuna dolara. Berdych je prigrlio 12 pehara, a šestinu od toga u 2015. Na njegov račun se slilo 23.1 milijun zelenih novčanica od igranja tenisa.