Odbjegla životinja u Parizu ipak nije tigar

Svijet 14. stu 201414:07 > 14:10
Izvor: Morguefile

Francuske vlasti su u petak priopćile kako velika životinja za kojom traga veliki broj francuskih policajaca naoružanih pištoljima s omamljivačem i uz pomoć helikoptera vjerovatno nije tigar, kako je prvobitno objavljeno, već neka druga vrsta velike mačke.

“Nakon istrage koju je proveo Nacionalni ured za lov i prirodu, zajedno s obližnjim zoološkim vrtom, možemo isključiti da se radi o tigru. Za mačkom se i dalje traga”, priopćile su francuske vlasti.

U okolici Pariza u petak je nastavljena potraga za životinjom koja je u četvrtak ujutro viđena nedaleko od francuske prijestonice, a vlasti su naložile stanovnicima te oblasti da ne izlaze iz kuća. 

Helikopter s opremom za termalno snimanje kruži iznad šumovite oblasti u Montevrenu, oko 40 kilometara istočno od Pariza, a policija je u petak ujutro čuvala ulaze u škole dok su djeca dolazila na nastavu. 

VEZANE VIJESTI

Nadležni još uvijek ne znaju odakle je životinja došla.

Jedna žena je u četvrtak ujutro digla uzbunu kada je ugledala životinju za koju je tvrdila da je tigar, a kasnije se javilo još nekoliko ljudi koji su rekli da su vidjeli tigra.  

Zbog toga je više od 100 policajaca i vatrogasaca naoružanih omamljivačima u četvrtak cijeli dan pretraživalo oblast nadomak Pariza, ali bez uspjeha.

Vlasti su naredile stanovnicima da ostanu u kućama te da automobilom idu po djecu u školu.