Krvnik IS-a "Jihadi John" ranjen u zračnom napadu

Svijet 16. stu 201417:01 > 17:04
youtube/screenshot

Britanska vlada istražuje izvještaje koji govore da je "Jihadi John", pripadnik Islamske države koji je odrubio glave taocima, ranjen u američkom zračnom napadu.

Ministarstvo vanjskih poslova zasad ne može potvrditi informaciju da je maskirani džihadist, koji se pojavio u nizu užasavajućih videa, ranjen dok je sudjelovao na sastanku vođa Islamske države u iračkom gradu u blizini granice sa Sirijom.

Prema pisanju Maila, on je odvezen u bolnicu nakon američkog zračnog napada na bunker u El-Kaimu na zapadu Iraka 8. studenog kada je poginulo deset i ranjeno više od 40 zapovjednika IS-a.

Mail izvještava da je to isti napad u kojem je ranjen neuhvatljivi vođa IS-a, Ebu Bekr el-Bagdadi, prenosi agencija AFP.

Vjeruje se da je “Jihadi John”, koji je dobio nadimak po članu Beatlesa Johnu Lennonu zbog britanskog porijekla, odgovoran za ubojstva američkih novinara Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa, kao i britanskih humanitarnih radnika Davida Hainesa i Allana Henninga.

Usprkos tome što je stranac, maskirani ubojica kojem je pseudonim Jalman El-Britani, postao je vodeća osoba u islamističkoj grupi koja je zauzela dijelove Sirije i Iraka.

Podsjetimo, danas su militanti Islamske države objavili video snimku u kojoj tvrde da su odrubili glavu američkom taocu Peteru Kassigu.