Dijelove aviona s Mauricijusa analiziraju istražitelji MH370

Svijet 03. tra 201608:53 > 08:57
Podijeli:
Izvor: REUTERS

Ostaci zrakoplova pronađeni istočno od Afrike na otoku Rodrigues koji pripada Mauricijusu bit će analizirani kako bi se utvrdilo pripadaju li malezijskome zrakoplovu MH370 nestalom prije dvije godine, najavila je u nedjelju Australija.

Australija je vodila potragu za zrakoplovom koji je nestao u ožujku 2014. U njemu je bilo 239 ljudi, a letio je iz malezijskoga glavnog grada Kuala Lumpura u Peking. Ministar prometa Darren Chester rekao je da su ostaci pronađeni u četvrtak “predmet interesa”. “Malezijska vlada surađuje s mauricijskim dužnosnicima kako bi preuzeli ostatke koji bi se proslijedili na analizu”, rekao je Chester.

Nije kazao kojem dijelu zrakoplova Boinga 777 pripadaju pronađeni dijelovi. Dok stručnjaci ne pregledaju pronađene dijelove, nije moguće odrediti pripadaju li nestalom zrakoplovu, ustvrdio je Chester.

Prošli mjesec Australija je rekla da su ostaci pronađeni u Mozambiku “gotovo sigurno sa zrakoplova MH370”, a 2015. francuske su vlasti navele da je dio krila pronađen u na otoku Reunionu u Indijskom oceanu pripadao tom zrakoplovu.

Australija je pretražila više od 95.000 kilometara četvornih od ciljane zone od 120.000 kilometara četvornih i navela je da će cijela zona biti pretražena do lipnja, kad je predviđeno da istraga bude gotova.