Skakač poginuo poskliznuvši se s 90-metarske litice

Svijet 11. pro 201407:58 > 08:01
Izvor: Instagram

Britanski turist u Sydneyju i base jumper Gareth Jones poskliznuo se nakon što je preskočio zaštitnu ogradu i s 90 metara visoke litice pao u more.

Na svom Instagram profilu samo dva dana prije smrti, 25-godišnji Jones je objavio fotografiju na kojoj sjedi na rubu iste litice na North Headu, a uz nju je napisao: “Drugi dan na drugom sretnom mjestu”.

Policija koja istražuje slučaj vjeruje da je u tragičnom trenutku Jones s prijateljima išao gledati izlazak sunca s pogledom na gradsku luku te se pritom poskliznuo.

Četvoricu svjedoka ispitala je policija. Kazali su kako su sjedili na rubu litice kad se nesreća dogodila. “Jones se primaknuo rubu kako bi uhvatio bolji pogled i onda je pao”, kazao je inspektor Nigel Taylor za Sydney Morning Herald.

Dvojica prijatelja spustili su se užetom niz liticu, no tamo su našli već mrtvog Jonesa.

Njegovi prijatelji ostavili su oproštajne poruke na njegovom Facebook profilu. “Ironično, ali prije tjedan dana rekao mi je da bi, kada umre, bio bijesan na svoje prijatelje ako bi na sprovodu plakali zbog njega. Rekao je i da bi htio imati ‘Viking’ sprovod i želio je da ga njegovi prijatelji odvedu na pučinu i zapale brod dok slave i tulumare na mjesečini. Gareth se nije bojao onoga što mu budućnost nosi, samo je želio živjeti”, napisao je prijatelj Echo Giesel Widmer.

https://youtube.com/watch?v=QZoGEZiFlYo