Trump proglasio dio medija "neprijateljima Amerikanaca"

Svijet 18. velj 201711:42 > 11:44
Izvor: Reuters/Carlo Allegri

Američki predsjednik Donald Trump pojačao je u petak svoje napade na medije nazvavši na Twitteru velike televizijske mreže i list New York Times "neprijateljima Amerikanaca".

Ubrzo nakon dolaska na Floridu, gdje će provesti treći vikend zaredom u luksuznoj rezidenciji Mar-a-Lago, predsjednik se ponovno okomio na medije. “LAŽLJIVI mediji (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nisu moji neprijatelji, oni su neprijatelji američkog naroda!”, napisao je Trump.

Raniju objavu na Twitteru, u kojoj se oborio na New York Times, CNN, NBC i “mnoge druge” medije, završio je s uzvikom “ODVRATNO!” Međutim, brzo je obrisao tu objavu i zatim postavio konačnu verziju u koju je dodao još dva “neprijatelja” na svoju crnu listu.

Mnogi američki predsjednici kritizirali su medije, ali žestina opetovanih Trumpovih napada je bez presedana.  Na svojoj prvoj samostalnoj tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući u četvrtak Trump je žestoko kritizirao “nepoštenje” medija i obraćajući se izravno Amerikancima rekao da “puno novinara ne govori istinu”. “Mediji su postali toliko nepošteni da ako ne govorimo o tome činimo štetu američkom narodu”, ustvrdio je i istaknuo da je “razina nepoštenja (medija) van kontrole”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.