Izrael će se i dalje boriti protiv Irana

Svijet 25. ruj 201815:56 > 15:58
Izvor: REUTERS/Ronen Zvulun

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u utorak da će se Izrael i dalje boriti protiv iranske nazočnosti u Siriji i nastavit će vojnu komunikaciju s Rusijom.

VEZANE VIJESTI

“Nastavit ćemo se boriti protiv iranske nazočnosti u Siriji i nastavljamo sigurnosnu suradnju izraelske i ruske vojske”, rekao je Netanyahu pošto je Moskva povisila ton nakon što je u izraelskom napadu uništen jedan zrakoplov s njezinih 15 vojnika.

Nakon što je greškom sirijske protuzračne obrane 17. rujna srušen taj zrakoplov, Netanyahu je dva puta razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Dogovorili smo s Putinom da se uskoro sastanu radne skupine izraelske i ruske vojske”, rekao je prije puta u New York na Opću skupštinu Ujedinjenih naroda.

Netanyahu je izrazio iskreno i duboko žaljenje zbog smrti ruskih vojnika te je inzistirao na tome da je njihovo stradanje izazvano neodgovornom vatrom sirijske vojske.

Ruska vojska optužila je u nedjelju Izrael da joj je dao “obmanjujuće informacije” koje su dovele do pada Iljušina-20 što ga je u ponedjeljak greškom srušila sirijska protuzračna obrana nedugo nakon napada izraelskih ratnih zrakoplova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.