Narod Irana živi u osjetljivim vremenima zbog pritiska SAD-a

Svijet 04. lis 201811:38 > 11:39
Izvor: Ilustracija

Narod Irana živi u osjetljivim vremenima zbog pritiska Amerike i ekonomskih nedaća u zemlji, izjavio je u četvrtak vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u govoru koji je prenosila državna televizija.

VEZANE VIJESTI

“Nacija, regija i svijet nalaze se u vrlo osjetljivom trenutku, a posebice se to odnosi na narod Irana. S jedne strane slušamo viku arogantnih sila i političara imperijalističke Amerike. S druge strane, imamo ekonomske nedaće te ranjivije skupine ljudi žive još teže”, kazao je Hamnei.

Od početka 2018., iranska nacionalna valuta – rial – izgubila je oko 75 posto svoje vrijednosti, a nove američke sankcije usmjerene na naftni sektor stupaju na snagu 4. studenoga.

Govoreći na stadionu u Teheranu pred desecima tisuća pripadnike paravojne dobrovoljačke milicije Basidža i glavnih vođa Revolucionarne garde, Hamnei je poručio da Iran mora Americi dati pljusku tako što će poraziti sankcije.

“S milošću Božjom, porazit ćemo sankcije, a poraz sankcija je poraz Amerike. I tako će narod Irana dati pljusku Americi”, kazao je vrhovni vjerski vođa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.