Britanska antiteroristička policija istražuje napad nožem u Manchesteru

Svijet 01. sij 201908:14 > 08:15
Izvor: REUTERS

Britanska antiteroristička policija istražuje napad nožem u novogodišnjoj noći na mančesterskoj željezničkoj postaji Victoria u kojem su tri osobe ozlijeđene, uključujući policajca.

Policja je otvorena i za druge mogućnosti budući da nema obavještajnih podataka koji bi upućivali na širu prijetnju, priopćila je mančesterska policijska uprava na twitteru.

Napadač je u pritvoru, a ozlijeđeni su u ozbiljnom, ali ne i u po život opasnom stanju, dodala je policija.

Napad se dogodio oko 20,50 sati po lokalnom vremenu.

“Večerašnji događaji su, razumljivo, zabrinuli ljude, ali moram istaknuti kako incident nije u tijeku, muškarac je pritvoren i trenutno nema obavještajnih podataka koji bi upućivali da je posrijedi šitra prijetnja”, rekao je pomoćnik načelnika policije Rob Potts.

Dodao je da je muškarac zadržan u pritvoru radi ispitivanja zbog sumnje na pokušaj ubojstva.

Britanija je trenutno na drugoj najvišoj sigurnosnoj razini prijetnje, što znači da se napad smatra vrlo vjerojatnim, a sigurnosni dužnosnici kažu da se suočavaju s rekordnom razinom rada u borbi protiv islamskih militanata i desničarskih ekstremista nakon četiri velika napada prošle godine.

Sam Manchester bio je u svibnju 2017. poprište samoubilačkog bombaškog napada u kojem je poginulo 22 ljudi po završetku koncerta Ariane Grande.

Očevici kažu da su policijski službenici raspoređeni oko željezničke stanice, koja je bila zatvorena nekoliko sati nakon incidenta.

BBC-jev producent koji je svjedočio događaju opisao je da je napadač imao veliki kuhinjski nož i da je svoju akciju povezao s bombardiranjima u drugim zemljama.

“Čuo sam ga kako govori ‘dokle god nastavite bombardirati te zemlje ovo će vam se događati'”, rekao je producent Sam Clack. “Bilo je vrlo vrlo zastrašujuće”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.