Kina oprezno otvara zračni prostor za strane kompanije

Svijet 04. lip 202009:23 > 09:27
Izvor: Ilustracija

Strane zrakoplovne tvrtke koje zbog epidemije covida 19 nisu mogle obavljati međunarodne letove za Kinu, od ponedjeljka 8. lipnja moći će jednom tjedno letjeti u jedan od 37 kineskih gradova, čiji je popis objavljen na web stranicama kineske uprave civilnog zrakoplovstva.

Kineska agencija u četvrtak je priopćila da će strani zračni prijevoznici koji su u ožujku bili prisiljeni obustaviti međunarodne letove do kineskih gradova, moći obavljati jedan let tjedno do jednog od gradova s popisa i to od idućeg ponedjeljka.

Uz popis gradova prema kojima će se moći letjeti, napominje se da će se on moći mijenjati u skladu s epidemiološkom situacijom.

VEZANA VIJEST

Zrakoplovne tvrtke morat će se strogo pridržavati mjera sprječavanja širenja epidemije. Ako tri uzastopna tjedna na njihovim letovima prema određenom odredištu u Kini ne budu otkriveni slučajevi infekcije koronavirusom, tada će im se omogućiti obavljanje do dva leta tjedno na toj liniji.

Ako na ruti broj putnika s pozitivnim rezultatima na covid 19 dosegne 5, tada će avioprijevoznik biti dužan obustaviti letove na tjedan dana, a ako broj zaraženih dosegne deset letovi će se obustavljati na četiri tjedna.

Zrakoplovne tvrtke koje su ranije letjele u Kinu mogu prilagoditi svoje linije i odabrati grad s popisa dozvoljenih odredišta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.