Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus

Svijet 23. ruj 202014:44 > 14:48
Ilustracija

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.

Odluka se vremenski poklopila s prijedlozima aviokompanija i zračnih luka vladama širom svijeta da negativni rezutati putnika na Covid 19 budu alternativa ograničenjima putovanja i karanteni koji su pogodile potražnju za putovanjima.

VEZANE VIJESTI

Prijevoznici su u velikoj mjeri poduprli upotrebu testova lančane reakcije polimeraze (PCR) čija laboratorijska obrada traje nekoliko sati da bi njihova udruga IATA u utorak predložila testove na antigene za čiju obradu nije potreban laboratorij a rezultati se obično dobivaju za 15 minuta .

Američka Uprava za hranu i lijekove nedavno je odobrila BinaxNOW, koji je razvio Abbott Laboratories. Riječ je o uređaju za jednokratnu upotrebu veličine kreditne kartice koji stoji pet dolara.

“Znate da tvrtke poput Abbotta i Rochea prodaju takve testove i mi definitivno istražujemo tu mogućnost”, rekao je Bjoern Becker, direktor grupe Lufthansa za upravljanje proizvodima, aerodromske i digitalne usluge, najavljujući da će ih putnicima ponuditi u listopadu.

#related-news_0

Lufthansa po njegovim riječima razmatra da u početnoj fazi ponudi nove testove na antigen putnicima prvog i poslovnog razreda, s obzirom na ograničenu opskrbu.

Kompanija također traži načina kako proširiti mrežu testnih centara na zračne luke u SAD-u i Kanadi, budući da su joj to važna tržišta, dodao je Becker.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.