Eksplozija u noćnom klubu u Bukureštu: Najmanje 27 mrtvih

Svijet 31. lis 201500:04 > 00:13
REUTERS

U velikom požaru koji je u petak navečer buknuo u diskoteci u Bukureštu poginulo je 27 mladih, a više od 180 je ozlijeđeno, što je jedna od najtežih tragedija u rumunjskoj prijestolnici.


Lokalne vlasti su potvrdile smrt 27 ljudi, dok je još 180 osoba odvezeno u bolnice na liječenje iz noćnog kluba “Colectiv”. Od 180 ozlijeđenih, najmanje 25 je u kritičnom stanju.
Tragedija se dogodila oko 22.20 sati. Odmah nakon eksplozije na mjesto događaja stigla su kola hitne pomoći i vatrogasci. Osobama s lakšim ozljedama pomoć je pružena na mjestu događaja, dok su oni s teškim ozljedama prevezeni u bolnice.

https://twitter.com/AntonyBushfield/status/660219027940352004

Uzrok eksplozije je još uvijek nije službeno potvrđen, međutim pretpostavlja se da je eksploziju izazvao vatromet, koji je izazvao požar na električnim instalacijama. Nakon eksplozije, ljudi su u panici pohrlili prema izlazima te je došlo do stampeda..

https://youtube.com/watch?v=-jugCsLtKLw

Među ozlijeđenima su brojni koji su zadobili teške opekotine po tijelu. Prema izvještajima lokalnih medija, nakon eksplozije se urušio dio krova noćnog kluba, što je dovelo do ozljeđivanja većeg broja ljudi.

Lokalne vlasti pozvale su sve građane koji su u mogućnosti da doniraju krv, jer je situacija okarakterizirana kao “kritična”.

Oko ponoći su vatrogasci izvijestili da su prostorije kluba u potpunosti evakuirane te da je u tijeku policijski očevid kako bi se utvrdio točan uzrok eksplozije.

Rumunjski predsjednik: Šok i tuga

O tragediji se na Facebooku oglasio i rumunjski predsjednik Klaus Iohannis.

“Šokiran sam i duboko rastužen tragičnim događajem koji se dogodio danas. Ovo je jako tužan za sve nas, za našu naciju i mene osobno”, napisao je.

“Ovo je velika tragedija”, rekao je rumunjski ministar unutarnjih poslova Gabriel Oprea. “Ovo je najteža nesreća takve vrste”.