Šokantan video rastužio mnoge: Pendrecima udarali izbjeglice

Svijet 31. lis 201516:31 > 16:39
Facebook/screenshot

Izbjeglička kriza i dalje trese Europu, a rijeke napaćenih izbjeglica i dalje preko Mediterana kreću na riskantan put prema zemljama EU. Na tom putu snimatelji i fotografi zabilježili su mnoge dramatične trenutke koji su zgrozili ili ražalostili javnost, a internetom se zadnjih nekoliko dana širi još jedan sličan video.

Na njemu se vidi kako policija u Makedoniji neselektivno pendrecima udara izbjeglice. Snimka je objavljena 12. rujna, ali i dalje se dijeli internetom i šokira javnost.

”Makedonija, Europa, godina 2015., žene i djeca su prebijane bez razloga. Sa zlobom i bijesom. Unatoč kiši, blatu, hladnoći i suzama uplašene djece”, stoji u opisu videa. 

Vergogna Macedonia: polizia antisommosa picchia centinaia di m…

Macedonia, Europa, anno 2015. Dove uomini, donne e bambini inermi vengono manganellati e picchiati senza ragione. Con cattiveria e rabbia. Nonostante il fango, la pioggia, la notte passata al freddo, le lacrime dei bimbi impauriti. Dall'Europa dovremmo espellere i Paesi che ci stanno facendo ricordare i periodi bui di settant'anni fa, non la povera gente.

Posted by Marco Furfaro on Saturday, September 12, 2015