Medvedev prijeti nuklearnim ratom

Svijet 12. svi 202213:11 > 13:144 komentara
Dmitrij Medvedev
Izvor: Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP

Bivši predsjednik, a sada drugi čovjek ruskog vijeća za sigurnost, Dmitrij Medvedev poručio je da opskrba Ukrajine oružjem poveća šanse za sukob između Rusije i NATO saveza, što se može pretvoriti u nuklearni rat.

“Ubacivanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije”, napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi TASS.

VEZANA VIJEST

“Uvijek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklarni rat. To bi bio katastrofalan scenarij za sve”, poručio je Medvedev.

Ustvrdio je da je “cinizam Zapada sve očitiji”.

“Oni se svim silama trude na dnevni red staviti tezu da Moskva navodno plaši svijet nuklearnim sukobom. Čak je i Trump to gurao. I, naravno, i Europljani cvile sa svojim piskutavim glasovima”, napisao je Medvedev.

Govoreći o obostrano kobnim posljedicama nuklearnog rata, zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti pozvao je Zapad da “prestane lagati sebe i druge”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar