Tech Radar dobio nagradu za najbolji urednički rad iz područja tech novinarstva

Tehnologija 06. lip 201912:23 > 12:26
Izvor: N1

Nagradu Draganu Petricu, uredniku jedine tjedne televizijske emisije u regiji, koja pokriva područje novih tehnologija dodijelilo je Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s tehnološkim gigantom SAP-om.

Tjedni televizijski tehnološki talk-show Tech Radar, koji već drugu godinu za redom zajedno produciraju N1 televizija i Bug, danas je primio izuzetno vrijedno priznanje – uredniku i voditelju emisije Draganu Petricu dodijeljena je nagrada Hrvatskog novinarskog društva za najbolji urednički rad iz područja tehnološkog novinarstva za 2018. godinu.

Posrijedi je nagrada koju HND jednom godišnje dodjeljuje zajedno s tehnološkim gigantom SAP-om, a uredniku Tech Radara stručni ju je žiri odlučio dodijeliti već za prvu sezonu emitiranja. Ovo je jedini televizijski program u regiji koji iz tjedna u tjedan analizira aktualne tehnološke trendove, otvara pitanja iz područja digitalnih znanosti te donosi reportaže s najvažnijih svjetskih tehnoloških događaja.

– Bug i N1 televiziju povezuju slične novinarske vrijednosti, temeljene na inteligentnom, analitičkom i dubinskom pristupu temama i zbog toga već nekoliko godina uspješno surađujemo. Ova je nagrada potvrda vjerodostojnosti te suradnje. Zahvaljujem svim kolegama iz obje redakcije koji sudjeluju u produkciji Tech Radara i svim gostima koji su svojom stručnošću pridonijeli sadržajnosti mojih emisija – rekao je Dragan Petric, urednik Tech Radara, na svečanoj dodjeli nagrade.