Vaš mobitel se ne puni? Ne brinite i isprobajte ove trikove

Tehnologija 18. srp 201913:57 > 14:00
Izvor: Ilustracija

Imate problem s punjenjem vašeg mobitela? Postoji nekoliko trikova koje možete isprobati prije nego ga odnesete ovlaštenom serviseru.

Možda je stvar u kabelu

Ako se vaš Android odbija puniti, uzrok može biti neispravan kabel. Kako to možete provjeriti? Začas: posudite drugi kabel i pokušajte ga upotrijebiti za punjenje. Ako punjenje odjednom funkcionira, nešto nije u redu s vašom žicom pa ju zamijenite.

Možda je stvar u USB-C ulazu

Ako vaš problem ne leži u punjaču ili kabelu, provjerite je li nešto upalo u utor za punjenje i je li pun prašine, mrvica i drugog smeća. Ako jest, počistite ga i pokušajte ponovno s punjenjem.
Ako ga idete čistiti prvo isključite smartfon i pokušajte puhnuti u utor. Ako to ne pomogne, upotrijebite usisavač ili spajalicu/iglu omotanu maramicom.

Ako vam je mobitel u zadnje vrijeme pao ili ste njime udarili o nešto, moguće je kako je utor izgubio kontakt. Ukoliko je to slučaj, najbolje je obratiti se ovlaštenom serviseru.

Pao vam je u vodu? Prvo ga osušite!

Za početak uzmite u obzir da ne biste trebali spajati uređaj na struju ako vam je nedavno pljusnuo u vodu, zbog potencijalnog vodenog oštećenja. Prvo ga dobro osušite, bilo fenom, rižom ili drugim metodama – i tek dan nakon što ste to napravili pokušajte spojiti telefon na struju.

Ako ne radi, znate da je vrijeme za posjet servisu.

Možda je razlog instalirani softver

Ako sve gore navedeno ne funkcionira, pokušajte pokrenuti uređaj u sigurnom modu rada. Riječ je o ‘ograđenom’ radnom prostoru koji blokira veliku većinu softvera s kojime dolazi sam smartfon. Ako se telefon može puniti u sigurnom modu rada, uzrok ‘smanjenog apetita’ je instalirana aplikacija. Izađite iz sigurnog moda rada i počnite s brisanjem nedavno instaliranih programa sve dok se uređaj ne počne normalno puniti.

S futrolom ili bez?

Ako ste nabavili zaštitnu futrolu, postoji šansa da vam ona zasmeta pri punjenju. Provjera je jednostavna: uklonite futrolu i pokušajte ponovno s punjenjem pametnog telefona.

N1 pratite putem aplikacija za Android |iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram