Na informatičkoj konferenciji KulenDayz 800 sudionika

Tehnologija 07. ruj 201914:33 > 14:35
Podijeli:
Izvor: Pixabay

KulenDayz, 11. informatička konferencija koja je okupila 800 sudionika i koja ima izniman značaj za IT sektor u Slavoniji, ali i u cijeloj regiji, otvorena je u subotu u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Za njenog trajanja održat će se više od 80 različitih predavanja i radionica, dolaze stručni predavači iz cijeloga svijeta koji će našim informatičarima predstaviti najnovija dostignuća u IT sektoru, rekao je direktor konferencije Bernardin Katić. Jedan od njenih važnijih ciljeva je motivirati najmlađe da se upoznaju s najnovijim tehnologijama.

Stoga smo za nedjelju pripremili posebnu konferenciju – KulenDayz Kids, a namijenjena je djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole, za njih je u prostoru Zajednice tehničke kulture osmišljeno niz radionica, naveo je Katić.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš kazala je kako Osijek ima sreću da je u njemu IT sektor natprosječno jak što, dokazuje i 11. održavanje konferencije KulenDayz koja je okupila eminentne stručnjake na tom području.

“Osječka IT zajednica daje veliki doprinos u kreiranju novog, modernog, urbanog, progresivnog i kreativnog imidža Osijeka. Konferencija, zbog brojnosti sudionika i posjetitelja, doprinosi i razvoju turistizma Osijeka koji i u tom smislu ima što ponuditi posjetiteljima“, rekla je Gamoš.

Konferencija završava u nedjelju, 8. rujna, a organizirali su je MsCommunity, Osijek Software City, Project Management Institute Hrvatska, Poduzetnički Inkubator BIOS, Sveučilište J.J.Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.