Želite da vam mobitel i baterija na njemu traju dulje? Ovi savjeti pomažu u tome

Tehnologija 17. pro 202021:19 > 21:21
Izvor: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Iako želimo da nam mobitel što duže traje, nerijetko zanemarimo pravilnu brigu, nesvjesni da naša svakodnevna rutina može loše utjecati na mobitel i njegovu izdržljivost.

Za početak, redovito bi trebalo čistiti prašinu iz pretinca za slušalice i punjač. Uzmite čačkalicu i nježno povucite prašinu van. Lagano protresite mobitel kako bi sve izašlo. Ovaj korak radite jako oprezno jer ne želite oštetiti unutrašnjost.

Kako prenosi Večernji list, mobitel bi trebalo nositi na redovni servis – uštedjet ćete novac ali i živce. Stručnjaci će tako na vrijeme moći otkriti postoji li neki kvar i spasit će uređaj.

VEZANE VIJESTI

Jednu stvar mnogi zaboravljaju, a to je da mobitel nikada ne bi trebalo nositi u stražnjem džepu hlača. Sjedanjem na njega možete ga ozbiljno oštetiti.

Stručnjaci savjetuju da isključite Bluetooth kada ga ne koristite. Da, koristan je, ali i opasan. Isključivanjem ćete spriječiti neželjeno skidanje raznih stvari.

Kada je u pitanju baterija, Liz Hamilton, direktorica Odjela za korisnike i kupce u tvrtki Mobile Klinik, koja se bavi popravljanjem mobilnih telefona otkrila je da postoji jedna metoda punjenja koja će spasiti vašu bateriju da traje duže. Naime, mobitel trebate napuniti samo djelomično kako biste usporili pražnjenje. Idealno bi bilo da je uvijek između 25 i 85 posto, tvrdi Hamilton. “Vašoj bateriji najviše šteti ako mobitel napunite do kraja, odnosno do 100 posto. Mnogi ljudi to rade, a nisu ni svjesni da je to što čine loše za njihov uređaj.”

Također se treba paziti da baterija ne dođe na nula posto. Ako se baterija ipak napuni do kraja, potrebno je što prije isključiti punjač iz struje. Još jedan savjet je da smanjite svjetlinu zaslona i isključite neke značajke koje ne koristite – lokacija, aplikacije, obavijesti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.