Ako koristite ove uređaje, mogli biste izgubiti pristup mailu i kalendaru

Tehnologija 10. ruj 202114:31
Google, mail, mobitel, telefon, aplikacije, smartphone
Izvor: Pexels / ilustracija

Korisnici određenih mobilnih uređaja uskoro bi mogli ostati bez nekih nužnih funkcija na svom mobitelu. Naime, Google će ukloniti pristup kalendaru i mailu korisnicima starih Androida.

Google je u srpnju objavio da će se pristup takvim uslugama ograničiti korisnicima koji imaju Android verziju 2.3.7 koja je u potrebi od 2010. godine ili onim korisnicima koji imaju i stariju verziju.

Ta ograničenja na snagu bi trebala stupiti 27. rujna te korisnici s tim starijim verzijama Androida neće moći pristupiti mailu ili kalendaru na svom mobitelu.

VEZANE VIJESTI

Kada ta promjena stupi na snagu, “osoba će primiti obavijest o pogrešnom korisničkom imenu ili loziniki prilikom prijave”, naveli su iz kompanije.

Korisnici s ovim operativnim sustavom izgubit će i druge aplikacije, prenosi Best Life. Ograničenja bi se mogla odnositi i na popularne aplikacije kao što su YouTube, Google Play Store i Google Maps.

Iz Googlea navode da biste trebali ažurirati telefon kako ne biste izgubili pristup. Objašnjavaju da na ovaj način žele zaštititi korisnike. Ako ste jedan od korisnika koji imaju stariju verziju operativnog sustava, trebali biste ga ažurirati na verziju 3.0.0 ili noviju.

“I dalje možete koristiti neke Googleove usluge kada ste prijavljeni na Google u web pregledniku svog uređaja”, objašnjavaju iz kompanije.

U postavkama aplikacije možete provjeriti koju verziju koristite i potom možete ažurirati, ako je potrebno. Brinkwire navodi da su Sony Xperia Advance i Lenovo dva najpopularnija uređaja koja još uvijek rade na starijim verzijama Androida.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar