Isprobajte ove zanimljive opcije na Viberu koje će vam olakšati dopisivanje

Tehnologija 25. velj 202112:07 > 12:24
LIONEL BONAVENTURE / AFP, Ilustracija

Sve popularnija aplikacija za razmjenu poruka i brbljanje općenito nudi veliki broj mogućnosti koje možete iskoristiti u bilo kojem trenutku.

Aplikacija Viber, dostupna za operativne sustave Android, iOS i Windows, već je neko vrijeme među najpopularnijima na svijetu. Zadnjih je mjeseci bila među onima koje su profitirale od egzodusa s aplikacije WhatsApp nakon uvođenja novih pravila privatnosti.

Donosimo pregled deset najboljih značajki za Viber.

My Notes

Evo značajke pomoću koje će vas Viber podsjetiti na sve što trebate obaviti i važne događaje. Dovoljno je kucnuti i zadržati pritisak na bilo koju poruku u My Notes i odabrati Postavi podsjetnik. Na raspolaganju je postavljanje vremena i datuma podsjetnika, kao i opcija hoće li se podsjetnik ponavljati.

Kvizovi

Da, u Viberu je moguće izraditi kvizove, što može biti korisno ne samo kako bismo se sigurno zabavili u ovo pandemijsko vrijeme već i kako bi, recimo, učiteljice mogle provjeriti znanje učenika.

Dovoljno je odabrati zajednicu ili grupni chat i kliknuti na ikonu za anketu pri dnu zaslona, uključiti odgovarajući način rada te upisati pitanje i moguće odgovore. Na raspolaganju je i prostor za unos kratkog pojašnjenja.

Potom odaberite točan odgovor i kucnite Kreiraj.

Pametne obavijesti

Ide vam na živce to što stalno pristižu obavijesti za svaku pojedinu poruku u nekom razgovoru? Pametne obavijesti, dostupne u bilo kojem razgovoru, omogućit će da više pristiglih obavijesti bude prikazano kao jedna.

Otvorite sobu za brbljanje u kojoj želite promijeniti postavke za obavijesti. Kad ju otvorite potegnite prstom po zaslonu na lijevu stranu.

Pojavit će se kartica Smart Notification. Kucnite ju.

Obrišite poruku za sve

Poslali ste poruku i odmah požalili zbog toga? Nema problema – postoji način kako ju obrisati.

Kucnite poslanu poruku koju želite obrisati. U prozorčiću koji će se pojaviti kucnite Delete for Everyone. Poruka će nakon toga biti obrisana za sve koji su ju mogli vidjeti.

Otvorite tajni razgovor

Za razgovore koji trebaju više od uobičajene privatnosti možete otvoriti tajne razgovore.

Otvorite Chat Room i kucnite dugme Menu u gornjem desnom kutu. Kucnite dugme Open Secret Chat Now. U novom razgovoru postavite mjerač vremena i odmah pošaljite poruke koje će nestati

ili

otvorite zaslon Chat Info pa odaberite Open Secret Chat. Postavite mjerač vremena i pošaljite poruke koje će nestati.

Automatsko brisanje viđenih poruka

U Viberu je moguće namjestiti automatsko brisanje svih poruka u nekom tajnom razgovoru. Nakon što ih osoba kojoj ste ih poslali pročita nestat će s njenog zaslona.

Postanite nevidljivi

Ako ne želite da svi znaju kad ste online na Viberu, možete posegnuti za opcijom koja će vas učiniti nevidljivima na najmanje 24 sata ili koliko vas je volja.

Otvorite početnu stranicu, kucnite Navicon pa Setting. Potom otvorite Privacy i odznačite Share Online Status.

Crtajte po bilo kojoj fotografiji

Bilo da ste ih primili Viberom ili sami snimili, ovu aplikaciju možete upotrijebiti kako bi crtali po fotografijama. Odaberite fotografiju koja je pristigla Viberom i kucnite Navicon pa odaberite Doodle this Photo.

Na raspolaganju je više opcija za crtanje i uređivanje koje možete koristiti. Kad ste zadovoljni svojim umjetničkim djelom kucnite dugme Send kako biste ga podijelili s drugima.

Napravite vlastite naljepnice

Kako biste napravili naljepnice vlastoručno možete upotrijebiti fotografije iz svoje galerije.

Otvorite bilo koju sobu za brbljanje i kucnite dugme Add u izborniku za naljepnice, pa zatim odaberite Create Stickers. Odaberite bilo koju fotografiju i potom Edit Screen pa dugme Create Sticker.

Otvorit će se Sticker market. Kucnite dugme Create Sticker pri vrhu stranice i odaberite oblik, veličinu i druge parametre naljepnice.

Grupni glasovni pozivi

Ukoliko vi i vaši rođaci, prijatelji i druge bliske osobe svi koristite Viber, ne morate tražiti drugu aplikaciju kako biste glasovno porazgovarali. Naime, Viber podržava grupne glasovne pozive za najmanje pet i najviše 20 osoba istovremeno, prenosi tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar