Ne sviđa vam se novi feed na Instagramu? Evo kako možete vratiti stari

Tehnologija 01. kol 202212:37 > 12:55
Izvor: Pexels

Instagram možda poduzima korake i polako poništava redizajn inspiriran TikTokom te smanjuje broj preporučenih objava, no to i dalje neće spriječiti predložene sadržaje od iskakanja na vašem feedu.

Verge piše o načinu poništavanja promjena koje je u jednom od svojih Storiesaspomenuo čak i Instagramov šef Adam Mosseri. Naime, moguće je na 30 dana ‘uspavati’ preporuke i predložene objave od pojavljivanja na vašem Instagramu, a za sve vam treba samo nekoliko pritisaka prstom.

Prvo što treba napraviti je skrolati niz Instagram i naići na preporučenu objavu. Možete je prepoznati po objašnjenjima načina na koje je ta objava stigla do vas.

VEZANE VIJESTI

U gornjem desnom kutu objave pritisnite na X, nakon čega ćete dobiti tekst koji potvrđuje da je ova objava skrivena. Iz ispisanih opcija pritisnite na utišavanje svih predloženih objava u feedu na 30 dana.

Nakon toga će se pojaviti zelena kvačica s potvdom da vaš feed idućih 30 dana neće sadržati predložene objave. Vodite također račina da gašenjem predloženih objava nećete zaustaviti brojne reklame.

Za kraj, ne zaboravite da možete aktivirati kronološki poredak u feedu pritiskom na logo Instagrama u gornjem lijevom kutu te biranjem opcije Following.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar