Šest razloga zašto vam se baterija mobitela brzo prazni

Tehnologija 05. stu 202112:04
Mobitel, telefon, smartphone, Android
Izvor: Pexels / ilustracija

Ako ste primijetili da vam se baterija na mobitlu jako brzo isprazni, za to može postojati više razloga. Ovo je šest najčešćih razloga zašto vam se to događa.

Svjetlina zaslona

Kada ste vani, vjerojatno vam je najlakše postaviti svjetlinu na najvišu moguću razinu, no to će iscijediti vašu bateriju. Prema tome, ako želite da vam baterija duže traje, smanjite svjetlinu.

Pozadinski rad aplikacija

Aplikacije mogu raditi u pozadini čak i kada ih ne koristite aktivno. To su aplikacije poput VPN-a, kalendara, brojač koraka, antivirusne aplikacije i slično. Takve aplikacije nadziru ili kontroliraju određene aspekte uređaja, što dodatno crpi bateriju.

Trebali biste provjeriti koje sve aplikacije na vašem uređaju rade u pozadini. Neke od njih vjerojatno vam nisu potrebne. Zbog toga biste trebali optimizirati rad baterije u postavkama pri čemu će se isključiti rad takvih aplikacija, što će uvelike produljiti život baterije.

Način rada slika u slici

Riječ je o načinu rada u aplikacijama i servisima kao što su YouTube Premium, Twitch i slično. To podrazumijeva da video gledate u malom kvadratiću na jednom dijelu ekrana, a istovremeno koristite neku drugu aplikaciju, primjerice Facebook ili nešto drugo.

Iako je to dosta zgodna i korisna opcija, to jako troši bateriju pa biste to trebali izbjegavati.

Stalno ste online

Ako ste konstantno online, bilo da koristite Wi-Fi ili mobilne podatke, to će naravno iscrpiti bateriju. Glavni razlog je to što vam stalno stižu obavijesti, ažuriraju se određene aplikacije i još puno toga se događa na vašem uređaju dok ima pristup internetu. Prema tome, isključite internet barem dok spavate.

Aplikacije za praćenje

Postoji niz aplikacija koje mogu pratiti vašu lokaciju, a njihov rad će se svakako odraziti i na vašu bateriju. Najjednostavnija opcija je da isključite mogućnost praćenja lokacije za pojedine aplikacije.

Stara baterija

S godinama stare i uređaj i baterija pa sama baterija neće biti dobra kao kad je bila nova. Zbog toga se može i brže isprazniti. Nakon otprilike dvije do tri godine baterija više neće moći doseći one makimalne kapacitete, piše Make use of. Tada bi bio dobar trenutak da promijenite bateriju ili razmislite o novom mobitelu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar