Stiže “jedna od najvažnijih nadogradnji Windowsa u zadnjih deset godina”

Izvor: Sigmund/ Unsplash

Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella nedavno je objavio da već nekoliko mjeseci testira ranu verziju "nove generacije Windowsa".

“Uskoro ćemo sa svijetom podijeliti jednu od najvažnijih nadogradnji Windowsa u posljednjih deset godina. Osobno testiram novu verziju već nekoliko mjeseci i jako sam uzbuđen oko nove generacije našeg operativnog sustava. Naše obećanje vama je sljedeće: stvorit ćemo više poslovnih prilika za developere koji rade na našoj platformi te prihvatiti svakog tvorca softvera koji traži najinovativniju, najnoviju i najotvoreniju platformu na kojoj može distribuirati i monetizirati apliakcije. Veselimo se skorašnjem dijeljenju više informacija”, poručio je Nadella.

Microsoft već nekoliko mjeseci razvija novi dućan za aplikacije koji će doći integriran s Windowsima, a uz njega će doći i promjena korisničkog sučelja.

Glasine idu dalje, priča se da će kompanija čak dozvoliti uvođenje odvojenih dućana koji će zaobići Microsoftov postotak pri svakoj prodaji (15 posto za aplikacije i 12 posto za svaku igru).

Microsoft je prošlog tjedna objavio da prestaje prodavati Windows 10X, već da komadiće operativnog sustava, uključujući podršku za višestruke zaslone, donosi u Windows 10. Koliko znamo, Microsoft je već razvio nekoliko novih sistemskih ikona, a uvodi i poboljšanje za File Explorer te kraj ere ikona iz Windowsa 95.

Konkretne vijesti o novim Windowsima ćemo, čini se, dobiti tijekom idućih nekoliko tjedana, piše tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar