Stručnjak: Indikativno je da su sve Zuckerbergove mreže pale odjednom

Tehnologija 04. lis 202120:211 komentar
Izvor: True Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, dvije društvene mreže i dvije aplikacije za dopisivanje pale su u ponedjeljak čime su zahvaćeni deseci milijuna korisnika u svijetu, prema specijaliziranim stranicama za praćenje platformi.

“Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, svi servisi u vlasništvu Marka Zuckerberga odnosno u sastavu Facebook grupe trenutačno ne rade”, rekao je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija.

Povremeni ispadi globalnih internetskih servisa nisu novost, ali Tanta ističe da je ovaj put slučaj nešto drugačiji.

VEZANA VIJEST

“Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istovremeno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada. Stoga, je moguće zaključiti da se ne radi o grešci na serverima budući su oni odvojeni i raspoređeni za pojedine servise kao i s obzirom na regije”, rekao je Tanta za Večernji list i dodao:

“Rano je govoriti o čemu se radi, vrijeme oporavka će puno toga reći o opsegu problema koji je doveo do svjetskog pada Facebooka i njegovih servisa. Facebook ima snažne i dobro razrađene protokole za oporavak, i vjerojatno niz scenarija u slučaju raznih napada i kvarova. No, ponavljam, ovoga puta indikativno je da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama.”

Ostali servisi poput Vibera, Signala i Telegrama nisu pali, a društvena mreža Twitter, trenutačno služi kao izvor informacija i nagađanja oko pada Facebookovih servisa, navodi Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar