U Zagrebu 19. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2021.

Tehnologija 14. lis 202107:46
Izvor: Photo by ThisisEngineering RAEng on Unsplash

Udruga inovatora Hrvatske organizira 19. Međunarodnu izložbu inovacija - ARCA 2021. od 14. do 16. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje će biti predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada.

Prikazat će se brojne inovacije i nove tehnologije od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu, najavili su organizatori.

Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imat će i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

ARCA 2021. danas otvara vrata posjetiteljima, a nakon svečanog otvorenja održat će se tribina pod nazivom “Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj razvoja gospodarstva Republike Hrvatske”.

U sklopu sajma održat će se i nekoliko radionica Arhimed Academije – Lego WeDo i Arduino.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promiče inovatorstvo i inovacije te je jedan od najznačajnijih događaja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Posjet izložbi i bogatim popratnim događajima besplatan je za sve posjetitelje uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvijestili su organizatori.

Izložba se zatvara u subotu, 16. listopada tradicionalnom dodjelom nagrada i medalja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar