Zbog novog izazova na TikToku učenici uništavaju zahode u školama

Svijet 20. ruj 202114:35 > 14:48
TikTok
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Zbog novog izazova na TikToku učenici diljem SAD-a kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.

Učenici uništavaju školske zahode diljem zemlje, a potom rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. TikTok pokušava spriječiti ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.

Ako u tražilici aplikacije upišete naziv izazova (“devious licks” ) prikazat će vam se poruka da “nema pronađenih rezultata”. Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smjernice te da je promoviranje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.

VEZANA VIJEST

“Očekujemo da će naša zajednica ostati sigurna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji promiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmjeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smjernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje”, rekao je glasnogovornik TikToka za CNN.

Korisnici TikToka su takve videe počeli dijeliti i na drugim društvenim mrežama pa ako naziv izazova upišete u tražilicu na Twitteru, pojavit će se videozapisi na kojima se prikazuje krađa umivaonika i ostale školske imovine.

Neke škole u SAD-u su počele zaključavati zahode kako bi spriječile ovakvo ponašanje. No, psiholog John Duffy navodi da se neka djeca zatvaraju u zahode zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna djeca zbog zaključavanja zahoda mogla postati anksiozna.

Duffy navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome razgovarati sa svojom djecom. Roditelji bi trebali djeci objasniti koje su moguće negativne posljedice ako uništavaju školsku imovinu te bi im trebali navesti neke pozitivne stvari kojima bi se mogli baviti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar