Za posao od najmanje 11 tisuća kuna ne javlja se nitko

Vijesti 02. velj 201619:41 > 19:48
Izvor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U hrvatskim medicinskim krugovima ovih dana kruži zanimljio pismo doktorice Magdalene Nardelli - Kovačić, koja je liječnica na otoku Mljetu. Ona kolege poziva da dođu raditi u Babino Polje na Mljetu, kojega je nazvala jednim od deset najljepših otka svijeta.

‘Svi moji dragi prijatelji, trebam vašu pomoć! Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev, jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu’, napisala je dr. Nardelli – Kovačić u svom pismu. Pravo joj je vrijeme za mirovinu, kaže, ali na natječaj za poziciju nema prijavljenih.

‘I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima, kako bi informacija došla i do onog nekog, koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega’, napisala je dr. Nardelli Kovačić.

Plaća bi, piše ona, bila od 8 do 9 tisuća kuna, ovisno radi li se o početniku ili specijalistu. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozolu, a pripravnost će dogovarati sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik. To mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti. Smještaj je zasad osiguran u selu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet, a u tijeku je i adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju. Osim toga, postoji i mogućnost dobivanja specijalizacije iz obiteljske medicine.

Dr. Nardelli – Kovačić na Mljetu živi i radi već 35 godina, a 20 je godina bila jedina liječnica na otoku. Potom se osnovala liječnička ekipa u Goveđarima, koja sada usko surađuje s ambulantom u Babinom Polju, piše Brodportal

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.