Podlom prevarom opljačkali staricu, policija poziva na oprez

Vijesti 04. velj 201610:33 > 10:36
Imagebase

Jučer prije podneva nepoznati muškarac putem telefona nazvao je 79-godišnjakinju kojoj se predstavio kao policijski djelatnik i upozorio ju kako je u trgovini izvršila plaćanje krivotvorenom novčanicom. Nakon toga je rekao da će doći policijski službenici i preuzeti njene novčanice za koje sumnjaju da su krivotvorene.

Nedugo potom na njezinu adresu u Splitu stigla su dva nepoznata muškarca kojima je predala novac, priopćila je policija.

Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ove prijevare na štetu 79-godišnjakinje koja je oštećena za veći novčani iznos.

Kako je ovo druga prijevara u posljednja dva dana na štetu dvije starije osobe kojima su u stan ušla dva nepoznata muškarca nakon telefonskog kontakta lažno se predstavivši kao policijski službenici, policija upozorava građane na oprez kako ne bi postali žrtve prevaranata.

”Upozoravamo kako je važno da u slučaju ovakvih i sličnih poziva ne nasjedate na upornost nepoznatih osoba koje žele ući u vaš dom, da osigurate prisutnost susjeda ili drugih članova obitelji. Ukoliko starije osobe žive samostalno korisno je da članovi obitelji koji brinu o starijim osobama upozoravaju ih na mogućnost da će biti na meti prevaranata i da o primljenim pozivima nepoznatih osoba odmah izvijeste policiju na broj 192”, javlja policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.