Hasanbegović odgovorio Kulturnjacima citatom Mao Ce Tunga

Vijesti 04. velj 201614:34 > 14:36
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u četvrtak nakon sjednice Vlade da će na sutrašnjoj sjednici saborskoga Odbora za informiranje, informatizaciju i medije ponovno iznijeti razloge za razrješenje Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije.

“Razloge za razrješenje povjerenstva sam iznio, a pozivam vas sutra na sjednicu saborskoga odbora za medije gdje ću to ponoviti”, rekao je Hasanbegović.

Hasanbegović je Povjerenstvo razriješio 27. siječnja. Tu je odluku tada objasnio najavivši da će Vlada i Ministarstvo kulture, sukladno svojoj politici, kreirati potpuno novi pristup prema medijima, a posebice prema koncepciji potpore neprofitnim medijima. O razrješenju povjerenstva trebalo je biti riječi i na sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanosti i kulturu 1. veljače, no ona se nije održala zbog nedostatka kvoruma.

Na pitanje novinara o vraćanju pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom u Bleiburgu o kojemu danas raspravlja predsjedništvo Sabora, ministar je odgovorio kako je to u nadležnosti Sabora te da on s time nema nikakve veze. “Mislim da je to bilo očekivano i to je jasna politička odluka ove Vlade i saborske većine”, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje kako komentira prosvjed i zahtjev za njegovom ostavkom koji je danas Vladi i premijeru predala inicijativa Kulturnjaci 2016, ministar je kratko odgovorio: “Ništa, neka cvate tisuću cvjetova, rekao bi Mao Ce Tung.”

Podsjetimo, neformalna Inicijativa Kulturnjaci2016 održala je jutros ispred zgrade Vlade konferenciju za novinare u povodu apela Vladi i predavanje peticije premijeru Tihomiru Oreškoviću za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

O razlozima prosvjeda govorio je redatelj Ivica Buljan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.