Juretić: Samo nas Bog može izvući, mi sami sigurno ne možemo

Vijesti 05. velj 201608:23 > 08:26
N1

Ministrica i bivša časna sestra Bernardica Juretić otkrila je kako joj teku prvi dani na novoj funkciji i zašto neće postati članicom HDZ-a.

“Što se tiče snalaženja, meni se nije problem snaći. Voljela bih biti više operativna”, komentirala je kako se snalazi na novoj poziciji.

“Oprost dugova je bio jednokratni projekt. Nastavljamo s vaučerima za struju. Do kraja školske godine osigurana je hrana za svu gladnu djecu u školama”, kazala je na kakvim projetima se trenutno radi u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Upitana je li joj problematično da se blagoslivljaju ministarstva, odgovorila je: “Ne vidim zašto se ne bi ministarstva blagoslivljala. Svi javni prostori se mogu blagoslivljati”.

“Vlada je za sve građane. To nema veze jedno s drugim”, odbacila je slutnje kako će Crkva imati utjecaja na političke odluke Vlade.

Kazala je da nema potrebe da postane članica HDZ-a.

“Nekad i političari shvate da ima ljudi koji su stručni i da ne moraju biti u nekoj stranci”, rekla je Juretić.

“Jedino nas Božja snaga i pomoć mogu izvući iz sveg. Naravno, uz naš trud, ali sigurno da sami ne možemo”, rekla je Juretić pozvavši još jednom sve koji vjeruju da mole, rekla je za RTL Danas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.