Odbor nije prihvatio Lozančićevo izvješće o radu SOA-e

Vijesti 25. velj 201613:51 > 13:56
Patrik Macek/PIXSELL

Izvješće o radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) koje je u četvrtak Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost podnio ravnatelj te agencije Dragan Lozančić nije dobilo potrebnu podršku članova Odbora.

Za izvješće je glasovalo šest članova Odbora, protiv ih je bilo isto toliko, a jedan je član ostao suzdržan, izvijestio je predsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP) nakon za javnost zatvorene sjednice.

Još uvijek se, podsjetimo, očekuje supotpis premijera Tihomira Oreškovića o njegovom razrješenju.

Rasprava o godišnjem izvješću o radu Sigurnosno-obavještajne agencije za 2015. je bila zatvoreno za javnost, a podnosi ga ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Novinari su nazočili prvom dijelu sjednice, tijekom kojega je utvrđen tekst javnog poziva za imenovanje članova i zamjenika članova Vijeća za građanski nadzor nad dijelom policijskih ovlasti, nakon čega se prešlo na SOA-ino izvješće.

Budući da je riječ o klasificiranom dokumentu, predsjednik Odbora Ranko Ostojić novinare je zamolio da napuste dvoranu, a izjavu pričekaju u prizemlju.  

Novinarima nije dopušteno ni da ostanu na hodniku ispred dvorane na drugom katu kako bi vidjeli hoće li u Sabor doći Lozančić.

Predviđena je izjava za medije predsjednika Odbora Ranka Ostojića nakon završetka sjednice, ispred Baščanske ploče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.