SDP: Zastava nije HDZ-ov politčki suvenir

Vijesti 17. stu 201412:33 > 12:47
Google Street View

Hrvatska zastava s kninske tvrđave simbol je junaštva u Domovinskom ratu, a ne nikakav politički suvenir HDZ-a, ocijenio je šibensko-kninski SDP reagirajući na potez gradonačelnice Knina Josipe Rimac, koja je u petak HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović na zatvorenom skupu stranke u Vodicama uručila tu zastavu.

“Način političke bahatosti u režiji Josipe Rimac već je svima u našoj županiji vrlo dobro poznat, stoga ne čudi sto je gradonačelnica Knina i ovaj put prisvojila nešto što ne pripada njoj, već svim građanima Knina”, naglašava u priopćenju predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin.

Hrvatska zastava s kninske tvrđave simbol je junaštva u Domovinskom ratu, a ne nikakav politički suvenir HDZ-a. Za taj stijeg borili su se mnogi, danas pripadnici svih političkih opcija, a ne samo HDZ-a, istaknuo Klarin .

Zastava s kninske tvrđave nije imovina ni Josipe Rimac, ni Hrvatske demokratske zajednice, već je tu zastavu platio ili Grad Knin ili Ministarstvo obrane, napominje se u priopćenju. S obzirom da gradonačelnica Knina poklanja ono što joj ne pripada, javno pozivamo gospođu Kolindu Grabar Kitarović da hrvatsku zastavu vrati na mjesto gdje i pripada, a to je Kninski muzej, navodi Klarin, dodajući kako zastava nije i ne smije postati politički suvenir bilo koje političke opcije jer se hrvatska zastava ne smije skidati po potrebi.

Skidanjem zastave s kninske tvrđave omalovažava se simbol hrvatske državnosti i obeščašćuje Domovinski rat, zaključuje županijski SDP