Policijske uprave neće dobiti vozila šefova policije

Vijesti 02. ožu 201607:18 > 07:22
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je novi režim korištenja službenih automobila, prema kojima voditelji i šefovi policije ostaju bez službenih automobila, koji će se preusmjeriti operativcima. Odluka je jučer stupila na snagu, međutim, policijske uprave neće dobiti ta vozila.

Šefovi policije službene će automobile moći dobiti na korištenje tek kad ministar odluči da je pismeni zahtjev osnovan. Prema ovoj odluci, 83 rukovoditelja ostala su bez vozila. MUP je tada najavljivao kako će se vozila preusmjeriti na operativce na terenu te na policijske uprave kojima nedostaje automobila, a sad se, čini se, to neće dogoditi.

‘Dio vozila koja će se razdužiti s 24-satnoga korištenja ostat će u ustrojstvenim jedinicama u kojima su bila i dosad, a drugi dio će se zadužiti u vozni park za daljnju eksploataciju’, kazali su iz MUP-a, piše Večernji list.

To znači da nijedna policijska uprava neće dobiti dodatno vozilo, nego će se vozila, koja su dosad bila na 24-satnom raspolaganju šefovima policije, ostati u voznom parku uprave. Šefovi će policije moći dobiti službena vozila tek nakon što pošalju pismeni zahtjev, koji mora biti odobren od strane ministra Orepića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.