'Potpuno razumijemo židovsku odluku o bojkotu Jasenovca'

Vijesti 05. tra 201618:38 > 18:42
N1

Koordinacija židovskih općina u Hrvatskoj jučer je najavila da će bojkotirati tradicionalnu komemoraciju žrtvama logora u Jasenovcu, u medijima se pojavila i informacija da će komemoraciju bojkotirati i predstavnici Srba i Roma.

Formalna odluka o bojkotu još nije donesena, ali s obzirom na najave, gotovo je sigurno da će se znati u idućih desetak dana, piše Forum.tm.

N1 je u vezi s tim kontaktirao predsjednika Srpskog narodnog vijeća, Milorada Pupovca. ‘SNV će kao nacionalna koordinacija i samouprava donijeti odluku nakon sastanka. Konačnu odluku još nismo donijeli, ali napominjem da imamo razumijevanja za Koordinaciju židovskih općina u Hrvatskoj i potpuno razumijemo njihovu odluku da bojkotiraju ovogodišnju komemoraciju’, kazao je Pupovac za N1.

Podsjetimo, Koordinacija židovskih općina odlučila je da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog “politike nečinjenja” u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu, te “dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva”, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Koordinacije Ognjen Kraus.

“Koordinacija židovskih općina u Hrvatskoj donijela je odluku o nesudjelovanju na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac koju svake godine organizira JUSP Jasenovac. Razlog tome je neslaganje s politikom nečinjenja u odnosu na izmjene postava muzeja, odgađanje imenovanja Savjeta JSUP Jasenovac te dnevnopolitička događanja vezana uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva”, stoji u odluci Koordinacije.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.