FOTO / Rijeka podržava pobunjenike s Filozofskog fakulteta

Vijesti 06. tra 201613:11 > 13:30
Čitatelj N1

U Rijeci je u srijedu, nekoliko sati uoči početka plenuma na Filozofskom fakultetu, osvanuo transparent podrške pobunjenim studentima i profesorima tog fakulteta.

Oni se, podsjetimo, protive ugovoru o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom, i ukazuju kako će to studente Filozofskog staviti u nepovoljan položaj prilikom zapošljavanja u odnosu na KBF-ovce, koji sa zvanjem vjeroučitelja dolaze do zaposlenja mimo javnih natječaja.

Plenum Filozofskog fakulteta raspravljat će večeras od 20 sati i o smjeni prodekanice Branke Galić, koja je maknuta sa svoje pozicije niti dva tjedna nakon što je sudjelovala na tribini “Velečastivi na Filozofskom fakultetu”.

“Ovim putem riječki studenti i građani izražavaju podršku FFZG-u u borbi protiv nerazumne i nasilne integracije FF-a i KBF-a, kao i prof. dr. sc. Branki Galić, žrtvi zagrebačkog dekana FF-a, Vlatka Previšića, koji ju je smijenio zbog izražavanja svojega mišljenja”, navodi se u poruci autora transparenata, u čijoj su, kako navode, izradi sudjelovali studenti Sveučilišta u Rijeci.

Poruku završavaju riječima: “No pasaran! Popovi u Crkve, znanstvenici na fakultete!”

Čitatelj N1

Podsjetimo, u temi dana o Plenumu Filozofskog fakulteta razgovarali smo s Robertom Faberom iz Akademske solidarnosti i članom Plenuma Filozofskog fakulteta, o čemu možete više pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.