'Aktualni sat' i na Twitter računima SDP-a i HDZ-a

Vijesti 13. tra 201610:11 > 10:56
YouTube, Twitter

Na aktualnom saborskom prijepodnevu premijer Tihomir Orešković i članovi njegove Vlade po prvi puta odgovaraju na upite zastupnika, budući da Hrvatski sabor počinje novu sjednicu koja bi trebala potrajati do sredine srpnja.

Za vrijeme aktualnog sata, aktivni su na društvenim mrežama bili dio vladajuće koalicije HDZ te oporbeni SDP. Kao što smo već mogli vidjeti ranije, i ovaj put su ovi službeni Twitter računi bili platforma za prepucavanje između ‘rivala’.

Danas je aktualna bila mjera najavljivana od šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, a radi se o “tisuću eura za svako rođeno dijete”. Karamarko je na aktualnom satu najavio da bi se mjera najvjerojatnije mogla početi provoditi od rujna ove godine.

 SDP je prvo pitao “što je s 1000 eura za svako novorođeno dijete? Radi li se o obmani birača ili niste u stanju osmisliti model?”, što je bilo upućeno HDZ-u. HDZ odgovara: “Provedba kreće na jesen. Želimo stvoriti model koji će raditi, za razliku od nečijeg Obiteljskog zakona…”

SDP je odgovorio da “pogledaju zakonski prijedlog o roditeljskim naknadama koji je u proceduru uputio SDP još prije dva mjeseca, na što je HDZ odgovorio da “su njega mogli izglasati i provoditi protekle 4 godine dok su bili na vlasti”

“Ignoriramo ga jer je vjerojatno šupalj kao i OZ”, napisali su SDP-u. “Priznajte da niste u stanju osmisliti model kroz koji bi se ta naknada isplaćivala i recite da je sve bila predizborna obmana”, napisao je SDP HDZ-u.

“Čuli ste odgovor ppVRH Karamarka: Pronatalitetna mjera 1.000 EUR za svako dijete najvjerojatnije kreće od 1. rujna”, odgovorio je HDZ.

Evo i dijela gdje se dolazi do Goebbelsa i ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Twitter

  Inače, ovo nije prvo prepucavanje SDP-a i HDZ-a na Twitteru, koji si redovito šalju poruke preko društvenih mreža, a sve su uglavnom komunikacijski negativno usmjerene. To se zapravo poklapa i s porukama koje si inače šalju putem javnosti.

Naknadno je i na pitanje novinarke Maje Sever, o tome zašto SDP-ovci neće postavljati pitanja premijeru, SDP odgovorio ovom ilustracijom i pitanjem “Donosi li premijer odluke ili donosi netko drugi?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.