Uhićen vlasnik pasa koji su napali djecu u Dubravi

Vijesti 14. tra 201617:06 > 17:18
youtube/screenshot

Nakon što su dva belgijska ovčara lakše ozlijedila dvoje djece u školskom dvorištu u zagrebačkoj Dubravi, određen je istražni zatvor protiv 24-godišnjeg vlasnika pasa kojeg Općinsko državno odvjetništvo rereti za dovođenje u opasnost života.

Mladić prema sumnjama tužiteljstva nije poduzeo mjere za sigurno držanje pasa iako je bio svjestan da su mužjak i ženka agresivni psi skloni napadu na ljude jer je dosad u pet navrata prekršajno kažnjen zbog neopreznog držanja pasa koji su uslijed toga napali prolazeće građane.

Vlasnik pasa unatoč tome nije poduzeo mjere za njihovo sigurno držanje zbog čega su psi prekjučer oko podneva izašli iz dvorišta kuće, došli do osnovne škole, ušli u djelom ograđeno dvorište u kojem su se igrala djeca te je jedan od pasa srušio na tlo i ugrizao dvoje djece u dobi od 9 i 8 godina. Daljnji napad pasa spriječila je učiteljica osnovne škole, kažu u Državnom odvjetništvu.

Nakon što su preplašena djeca počela trčati prema školi, oba su psa dotrčala do 13-godišnjeg djeteta i zatim skočili na njega i ugrizli ga više puta dok nije uspio pobjeći u školu.

Osumnjičenik je nakon incidenta došao na mjesto napada automobilom kojim je odvezao jednog psa, dok su drugog psa policajci zatekli u dvorištu škole.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.