"Djeca, a ne beton u park": Grad zahtjeve ignorira 10 godina

Vijesti 06. srp 201620:52 > 20:54
Izvor: Facebook/Pravo na grad

Pedesetak građana okupljenih u inicijativu "Čuvamo naš park" prosvjedovalo je u srijedu ispred zagrebačke Gradske uprave protiv gradnje crkve u parku na Trnjanskoj Savici zahtijevajući da se za nju pronađe "alternativna lokacija" u tom naselju. Prosvjednici su istaknuli natpise na kojima je stajalo: "Čuvamo naš park" te "Djeca, a ne beton u park".

Detaljnije o tome prenosili smo OVDJE. Naknadno su nam iz inicijative poslali kratki sažetak današnje akcije, koji prenosimo u nastavku:

“Predstavnici Inicijative „Ne damo naš park“ su se danas 6. srpnja u 14h okupili ispred Gradskog poglavarstva uz nekoliko transparenata kako bi izvršili uvid u idejni projekt gradnje crkve unutar postojećeg parka na Trnjanskoj Savici.

Prije odaziva pozivu unutar poglavarstva, Inicijativa je okupljene medije podsjetila da sve dok postoje neuređene parcele unutar kvarta, nema niti jednog valjanog razloga za smanjenje površine uređenog parka. Prema saznanjima, u planu je rušenje 19 tridesetogodišnjih stabla, šetnice, klupica kako bi se omogućila gradnja.

Argument da je jedino moguće graditi u parku radi imovinsko-pravnih odnosa ne stoji jer Grad ima instrumente za rješavanje tog problema. Preko deset godina traju zahtjevi i molbe Inicijative za pronalaženje zamjenske lokacije. U tom vremenu je na slobodnim parcelama niknulo 9 zgrada. Nakon prosvjeda prije tri godine i preko 1200 potpisnika peticije protiv gradnje u parku Gradonačelnik je obećao da se ništa neće graditi protiv volje građana.

Vrijeme je da Grad konačno prestane ignorirati upite i potrebe nas građana, birača i poreznih obveznika. Želimo da političari konačno shvate da bavljenje politikom ne znači udovoljavanje svojim interesima i interesima sebi bliskima već brigu o javnim, odnosno našim interesima.

Želimo da grad koji volimo bude demokratski grad sa sretnim stanovnicima!”, poručuju iz inicijative “Čuvamo naš park”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.