Ministarstvo uprave primilo zahtjev za upis Jedine opcije

Vijesti 10. lis 201616:14 > 16:20
Borna Filic/PIXSELL

Nakon što su mediji izvijestili da je vodstvo Živog zida, na čelu s njegovim predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, u tajnosti održalo osnivačku skupštinu nove stranke na kojoj je izglasano da se ona zove Jedina opcija, Ministarstvo uprave potvrdilo je kako je zaprimilo zahtjev za upis stranke Jedina opcija u Registar političkih stranaka.

Prema medijskim napisima, za predsjednika te nove stranke izabran je Tišnjanin Lovro Crvelin dok je dopredsjednik Matija Matić iz Sesveta. Dosadašnji predsjednik Žiovog zida Sinčić te njegova supruga Vladimira Palfi i supredsjednik Ivan Pernar u Jedinoj opciji su članovi devetočlanog Glavnog odbora.

 Jedina opcija bio je naziv koalicije u kojoj je Živi zid izišao na protekle parlamentarne izbore, kada su zajedno osvojili osam mandata.

“Ministarstvo uprave zaprimilo je danas, 10. listopada 2016. godine, zahtjev Lovre Crvelina za upis političke stranke pod nazivom Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske. S obzirom da je predmetni upravni postupak u tijeku ne možemo iznositi podatke vezane za registraciju navedene političke stranke”, poručili su u priopćenju iz Ministarstva uprave.

Napominju kako je Ministarstvo dužno donijeti rješenje o zahtjevu za upis u registar političkih stranaka u roku 30 dana od dana predaje zahtjeva za upis.

Riječ je o Sinčićevom drugom pokušaju da osnuje novu stranku, obzirom da je resorno ministarstvo nedavno odbilo registrirati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić zbog prevelike sličnosti s aktualnim Živim zidom.

Prema zakonu, novac za rad dobiva stranka u kojoj je zastupnik bio u vrijeme konstituiranja, no ako prije konstituiranja Sabora osnuje novu stranku onda bi novac išao toj stranci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.