HDZ i SDP se dogovorili oko podjele saborskih odbora

Vijesti 12. lis 201616:10 > 16:14
N1

HDZ-ovac Gordan Jandroković i SDP-ovac Igor Dragovan obratili su se novinarima nakon sastanka na kojem se razgovaralo o podjeli saborskih odbora.

Dragovan je izjavio da će SDP, oko raspodjele odbora koji pripadaju opoziciji razgovarati sa svima koji su u oporbi.

Upitan hoće li razgovarati i s HSS-om, koji tvrdi da je u oporbi iako je potpisima podržao mandatara Andreja Plenkovića, Dragovan je odgovorio da SDP ne bježi od razgovora te da će razgovarati sa svima.

Kazao je da će oporbi pripadati odbori koje je imala i do sada: “Poznati su omjeri i oni su praktički identični kao i prošlog puta i to je dobra demokratska praksa u parlamentu”.

Jandroković je precizirao da će 16 saborskih odbora pripasti vladajućima, a 13 opoziciji i jedan predstavnicima nacionalnih manjina – Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Na pitanje je li se razgovaralo o tome tko će biti potpredsjednici Sabora, Jandroković je odgovorio kako to nije bila tema današnjeg sastanka.

“To nije bila zadaća današnjeg sastanka, danas se razgovaralo o saborskim odborima. Što se tiče mjesta potpredsjednika, vrlo brzo ćete vidjeti”, dodao je.

Unutarnja politika ide oporbi?

Dragovan vjeruje da će oporbi, kao što je bio slučaj i do sada, pripasti jedan od najvažnjih saborskih odbora – Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“Odbor za unutarnju politiku pripada opoziciji, odnosno najvećoj opozicijskoj stranci SDP-u. Vjerujem da ćemo se dogovoriti i sve riješiti”, kazao je Dragovan.

Nije želio komentirati nagađanja da bi jedno mjesto potpredsjednika Sabora moglo pripasti članu HNS-a.

“Ja samo kažem da ćemo mi donijeti odluku”, kazao je kratko.

Najavio je da će se, što se tiče saborskih tijela, razgovori završiti do utorka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.