U hrvatskim gradovima vrijede različita prometna pravila

Vijesti 14. lis 201609:59 > 10:15
Izvor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ako vozite Zagrebom, vrijede jedna pravila, a ako vozite, recimo Karlovcem, vrijede - druga. Primjerice, zelena pomoćna strelica na semaforu u Zagrebu znači jedno, a u Karlovcu posve drugo. Kako je to moguće?

U Gradu Zagrebu postoji ukupno 455 semafora. Na nekima od njih pale se i dopunske zelene strelice. Kad se pojavi dopunska zelena strelica, vozači znaju da mogu krenuti i da imaju prvenstvo prolaska u odnosu na druge automobile. Međutim, da se gleda po Zakonu, prednost bi imali oni automobili koji dolaze s glavne ceste. ”Zagreb je tu nastojao povećati sigurnost na svojim prometnicama, ali je onda indirektno izazvao situaciju da ti vozači koji su naučili voziti po Zagrebu u nekom drugom gradu mogu ući u nesigurnu situaciju”, objašnjava za Dnevnik.hr Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti.

Da vozač iz Zagreba ode primjerice u Rijeku imao bi potencijalnih problema. Jer kada se upali dopunska zelena strelica u Rijeci vozačima je to znak da mogu krenuti na semaforu, međutim prije nego što izađu na glavnu cestu, moraju obratiti pozornost dolazi li tko iz tog pravca, tako da se zagrebačko poimanje prometa u Rijeci može zaboraviti.

U Osijeku su pravila jednaka onima u Zagrebu. To znači da u ovom slučaju prometnica je koncipirana tako da uvjetno zeleno znači cestu sa prednošću prolaska. To bi značilo da se vozačima s njihove lijeve strane niti jedno vozilo ne bi trebalo kretati ususret.

‘Semaforski sustav nije jedinstven’

Od grada do grada promet se drugačije tumači, a signalizacija nije ujednačena. U zagrebačkom Uredu za planiranje prometa kažu da Zagrepčani moraju poštovati zakon koji kaže da je dodatna strelica uvjetna, te ne jamči prvenstvo prolaska.

Na ovaj način, ističu stručnjaci, napravljena je ustvari medvjeđa usluga vozačima iz Zagreba. Oni imaju potpuno drugačiju percepciju prometa nego primjerice riječki vozači.

“Semaforski sustav u Hrvatskoj nije jedinstven, a semaforski sustav mora biti jedinstven i moramo ga na neki način prilagoditi prosječnim vozačima”, smatra Šoštarić.

Po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama svaki grad može uređivati promet i projektirati sustav semafora kako želi, piše Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.